Veľtrh nábytku priniesol do Bratislavy aktuálne trendy od svetových dizajnérov

Brány Incheby sa v nedeľu zavreli za 23. medzinárodným veľtrhom nábytku, bytových doplnkov a interiérového dizajnu, ktorý sa konal od 17. do 21. októbra. Haly bratislavského výstaviska počas piatich dní skrášľovala ponuka slovenských a zahraničných výrobcov a predajcov nábytku a bytových doplnkov, ktorú si pozrelo 58 115 návštevníkov. Aktuálne trendy v zariaďovaní, mix rôznorodých štýlov a dizajnové vychytávky od slovenských i svetových dizajnérov na ploche 20 000 m2 predstavilo 220 vystavovateľov. Súčasťou podujatia bola aj výstava výtvarného umenia ART.

Návštevníci mohli na veľtrhu nájsť kompletné vybavenie pre domov - veľký výber sedacích súprav, kuchyne, nábytok do obývacích izieb,  spální a detských izieb, dizajnové a klasické svietidlá, koberce, drevené obklady a dlažby, zrkadlá, krby, bytové doplnky a textílie, elektrospotrebiče, terasový a záhradný nábytok či vírivky a sauny. Tento rok veľtrh vynikal predovšetkým nadčasovým nábytkom od slovenských i svetových dizajnérov a bol prehliadkou rôznych štýlov, vďaka čomu si návštevníci mohli vybrať nové kúsky do svojich domovov. V expozíciách sa mohli návštevníci inšpirovať škandinávskym minimalizmom, anglickou a francúzskou vidieckou romantikou, industriálnym či prírodným štýlom, ako aj slovenským folklórnym nábytkom. Nechýbalo ani bohaté zastúpenie výrobkov a produktov z dreva, elegantné svietidlá a dizajnové doplnky.

Vo štvrtok sa na veľtrhu udeľovali Ceny Moddom vybraným expozíciám a exponátom, ktoré vynikajú svojim materiálovým a technologickým spracovaním či dizajnom. Tento rok ich získali ARIEM s.r.o. – elektrický sálavý panel/radiátor (za inovatívny pôvodný dizajn), HYLA – SLOVAKIA s.r.o. – HYLA EST – čistička vzduchu a priestoru (za celosvetovo patentovanú technológiu separácie prachu a vzduchu), Ing. Róbert Čvirik MOZAIKA - kuchynská linka Julien s obývacou zostavou (za dizajn kuchyne v spojení s obytným priestorom), innovamento, s.r.o. - funkčná sedacia súprava KOMBO (za rozmanité možnosti funkčného využitia), Magniflex - zdravotný matrac Maestro Dual 14 (za spojenie jedinečnej peny Memoform s prírodnými tradičnými materiálmi), NaVidieku.sk s. r. o. - dekoratívna farba Chalk PaintTM od Annie Sloan (za mnohoúčelovú kriedovú ekologickú farbu). Ceny za kreatívnu expozíciu putovali Fakulte architektúry STU v Bratislave a AMANDARI, s.r.o. Expozície HOLLEX SLOVAKIA, UNI LIGHT BRATISLAVA s.r.o., MSJ WORLD COOPERATION a MIELE CENTER STOPKA BRATISLAVA boli ocenené za ich exkluzívnu prezentáciu a dizajnové prevedenie.

Ing. Antónia Mištaľová PR manažér/hovorkyňa

Incheba, a.s. • Viedenská cesta 3-7 • 851 01  Bratislava

M: +421 911 100 797 • T: +421 2 6727 3345 • E: amistalova@incheba.sk • www.incheba.sk