Pridané:

Záverečná tlačová správa MODDOM 2019

Veľtrh nábytku MODDOM zaujal nábytkom a doplnkami z celého sveta

Bratislava 21.10.2019

Obľúbený veľtrh nábytku, bytového dizajnu a interiérových doplnkov MODDOM od 16. do 20. októbra predstavil komplexnú ponuku pre zariaďovanie interiérov aj exteriérových priestorov a vytvorenie vysnívaného domova. Moderný, dizajnový a nadčasový nábytok do celého interiéru, jedinečné doplnky pre dotvorenie bývania a najnovšie technológie pre pre zabezpečenie komfortu a čistoty v domácnosti od 220 vystavovateľov počas piatich dní zaujali 58 248 návštevníkov.

Sedačky, obývací nábytok, jedálenské stoly a stoličky, dizajnové kuchyne, praktické riešenia do vstupných priestorov, postele a úložný nábytok do spální, zariadenie do detských izieb či funkčný nábytok do pracovní a kancelárií; ponuka záhradného nábytku a exteriérových riešení a v neposlednom rade doplnky a zariadenie domácnosti ako koberce a podlahy, textílie, svietidlá, tapety, krby, radiátory či technológie – cesta za vysnívaným bývaním bola jednoduchšia vďaka jedinečnému mixu zariadenia z celého sveta, ktorý vystavovatelia ponúkali aj s lákavými zľavami až 30 percent. Zaujímavosťou boli produkty so svetovými patentmi, pričom mnohé z nich sú na slovenskom trhu absolútnou novinkou.

Veľtrh MODDOM je pravidelne dôležitou platformou pre prezentáciu domácej i zahraničnej nábytkovej produkcie. Odborná komisia zložená zo zástupcov Fakulty architektúry STU, dizajnérov a profesionálov zaoberajúcich sa interiérovým a úžitkovým dizajnom pri príležitosti veľtrhu udelila ocenenia vybraným exponátom, ktoré jednotliví vystavovatelia môžu prihlásiť do súťaže o Cenu MODDOM. O tom, ktoré výrobky si ocenenie zaslúžia, rozhodujú parametre ako dizajn, myšlienka, kvalita vyhotovenia a celkový prístup k spracovaniu.

Cenu MODDOM 2019 získalo 7 exponátov:

• Zdravotná stolička Spinergo Manager (Spinergo, a. s.) za patentovaný mechanizmus umožňujúci  klasické aj dynamické sedenie
  • Matrac Magnistretch Sport 9 (CFH Group, a. s. – MAGNIFLEX) za strečový efekt matraca
  • Kolekcia na chlieb (Hand Made Company s. r. o. – LOCALHAND ) za návrat ku klasickým materiálom s ekologickým potenciálom
  • Svietidlo LOOP W 2000 (emission, s. r. o. SVETELNESTROPY.SK) za  vývoj nových svietidiel originálnych  tvarov a domácu produkciu
  • Dizajnový radiátor Terma Camber (Dobráklíma, s. r. o.) za dizajn tradičného výrobku  do súčasného interiéru
  • Sedacia súprava LIA (JECH SK s.r.o.) za estetické a kvalitné spracovanie výrobku
  • Pracovný stôl Gatta a stolička Gatta Vorta s opierkami (innovamento, s. r. o.) za elegantný dizajn a kvalitné spracovanie pracovného stola a stoličky

Cena MODDOM 2019 za expozíciu putovala vystavovateľom emission, s. r. o., Sun System SR, s.r.o., ITAL TRADE. SK, s.r.o. – ZENO showroom a Fakulte architektúry STU v Bratislave.