Tlačová správa - ITF Slovakiatour - Poľovníctvo a oddych 2019

ITF Slovakiatour premení aj tento rok dovolenkové sny na skutočnosť

Tlačová správa

Plocha:  17 000 m2
Počet vystavovateľov: 350
Krajiny: 20

Slovensko, Bosna a Hercegovina, Cyprus, Česká republika, Čierna Hora, Čína, Dominikánska republika, Grécko, Chorvátsko, Indonézia, Irán, Keňa, Kuba, Maďarsko, Maroko, Poľsko, Rakúsko, Slovinsko, Srbsko, Taliansko.

V poradí už 25. ročník veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour prinesie aj tento rok širokú ponuku cestovateľských tipov, inšpirácií a praktických rád na dovolenku doma i v zahraničí. Vďaka prezentácii rôznych krajín, regiónov, turistických organizácií a cestovných kancelárií si prídu na svoje všetci tí, ktorých lákajú nepoznané krásy Slovenska i vzdialenej exotiky. Bohatý výber ponúkne miesta, ktoré sa oplatí vidieť: od prírodných krás, cez kultúrne a historické pamiatky až po tipy na ubytovanie, kulinárske špeciality, možnosti voľnočasových aktivít, turistiky či športu.

Slovensko ako na dlani

ITF Slovakiatour ponúkne svojim návštevníkom množstvo tipov a inšpirácií, kam vyraziť v roku 2019. Určený je pre tých, ktorí obľubujú cestu po zahraničí, ale aj tých, ktorí neradi opúšťajú naše malé Slovensko. Na veľtrhu budú mať zastúpenie všetky slovenské kraje, ale aj menšie regióny Oravy, Nového Tekova či Terchovej. Košický región naladí svoju expozíciu do atmosféry blížiacich sa majstrovstiev sveta v hokeji, Prešovský región sa predstaví prostredníctvom originálnej maľovanej expozície, Bratislavský región ponúkne cyklotrasy pre vášnivých mountainbikerov. Tipy nielen na výlety však ponúknu aj ostatné kraje západného a stredného Slovenska, ktoré budú prezentovať to najlepšie a najkrajšie, čo doma máme.

Industriálne bohatstvo českých krajov

Pestrú ponuku pre dovolenkárov ponúknu aj naši západní susedia. Spolu sedem regiónov vrátane hlavného mesta Prahy pozve návštevníkov veľtrhu na návštevu českých miest, prírodných unikátov a kultúrnych pamiatok zapísaných aj v zozname UNESCO. Jedným z najväčších turistických lákadiel Moravskoslezského kraja, ktorý je už po šiestykrát partnerom veľtrhu,  bude bývalý priemyselný areál železiarní Dolné Vítkovice. Ten dnes vo svojej zrenovovanej industriálnej podobe slúži ako kultúrne a spoločenské centrum, v ktorom sa konajú viaceré významné podujatia, a zároveň ako múzeum vedy a techniky pripomínajúce ťažbu uhlia, výrobu koksu, železa a ocele. Spolu s delegátmi si však návštevníci budú môcť vyjsť aj na najvyšší vrchol Moravskoslezských Beskýd - Lysú horu, prejsť si Hukvaldy či Štamberk, alebo sa vykúpať v horských kúpeľoch Karlova Studánka.

Dovolenka na miestach, ktoré sa oplatí vidieť

ITF Slovakiatour prinesie tipy na jednodňové výlety, ale aj viacdňové zimné či letné dovolenky. Z bohatej ponuky si budú môcť vybrať exotickí dobrodruhovia, rovnako ako tí, ktorých viac láka slnko, voda a pláž. Okrem Slovenska a Českej republiky sa na veľtrhu predstavia aj Bosna a Hercegovina, Cyprus, Čierna Hora, Čína, Dominikánska republika, Grécko, Chorvátsko, Indonézia, Irán, Keňa, Kuba, Maďarsko, Maroko, Poľsko, Rakúsko, Slovinsko, Srbsko, Taliansko. Medzi tipmi na rok 2019 tak nájdu návštevníci Faerské ostrovy – miesto, kde počuť ticho, Špicbergy – najsevernejšie ostrovy sveta, Kirgizsko – krajinu plnú farieb, Cameronskú vysočinu či najkrajší taliansky ostrov Palmarola.

Bubo Bál – Camera Slovakia s lovcami zážitkov

Atmosféru veľtrhu dotvorí tradičný a veľmi obľúbený festival cestovateľských filmov Bubo bál - Camera Slovakia. Festival prinesie do Bratislavy najnovšie ulovené zážitky z regiónov celého sveta. S najskúsenejšími cestovateľmi budú môcť návštevníci zavítať na miesta v krajinách južnej Afriky, kadiaľ chodievali iba bušmeni či hotentoti, navštíviť etiópske kostoly vytesané do skaly, na chvíľu sa ocitnúť na ryžových poliach juhovýchodnej Ázie a ohromení architektonickými skvostami strednej Ameriky sa vrátia späť na Slovensko.

Poľovníctvo a oddych - sprievodné aktivity bohaté pre všetkých

Veľtrh ITF Slovakiatour sa koná spoločne s veľtrhom gastronómie Danubius Gastro, výstavou  Poľovníctvo a oddych a novou výstavou Rybárstvo a voľný čas. Počas štyroch dní sa tak môžu návštevníci inšpirovať tipmi na voľný čas i receptami do kuchyne, dozvedieť sa o novinkách vo svete rybárstva aj poľovníctva. Súčasťou sprievodného programu bude, okrem iného, aj predstavenie slovenských národných poľovníckych plemien psov. Zaujímavá bude tiež prezentácia sokoliarstva či poľovníckych signálov a ukážok vábenia zveri. Pre odbornú verejnosť a novinárov sú pripravené tlačové konferencie slovenských a českých regiónov a odborné fórum zástupcov Ministerstva dopravy a výstavby SR so zástupcami organizácii cestovného ruchu.

Veľtrh ITF Slovakiatour a sprievodné podujatia sa konajú v Inchebe od 24. do 27. januára 2019. Prvý deň od 9:00 do 18:00 a druhý deň od 9:00 do 13:00 je vyhradený pre odbornú verejnosť. Pre širokú verejnosť je veľtrh otvorený v piatok od 13:00 do 18:00, v sobotu od 9:00 do 18:00 a v nedeľu od 9:00 do 17:00. Každá vstupenka na veľtrh je v hre o dve exotické dovolenky – dovolenku na Zanzibare pre 2 osoby na 11 dní od Exotika.sk, plavbu pre celú rodinu (2 deti a 2 dospelí) od Rivieratour.cz a 10 poukážok v hodnote 100 Eur v obchodnej sieti Kaufland.

Viac na www.incheba.sk

Kontakt pre médiá: