Tlačová správa

Najaktuálnejšie trendy zo sveta nábytku od svetových dizajnérov

Nadčasový, minimalistický, luxusný... aj taký bude nábytok na 23. medzinárodnom veľtrhu nábytku, bytových doplnkov a interiérového dizajnu, ktorý od 17. do 21. októbra skrášli haly bratislavského výstaviska. Do Incheby sa na päť dní sťahujú slovenskí i zahraniční výrobcovia a predajcovia nábytku, aby tisíckam záujemcov predstavili najnovšie trendy v zariaďovaní interiérov a ponúkli nábytok i doplnky rôznorodých interiérových štýlov. Celkovo sa na ploche 20 000 m2 predstaví 220 vystavovateľov. Veľtrh MODDOM prinesie okrem zliav až do výšky 30 % aj množstvo zaujímavých vychytávok. Súčasťou podujatia je tradične aj výstava výtvarného umenia ART.

Ak plánujete zariaďovať interiér, zaujímate sa o najnovšie dizajnové trendy alebo len chcete svoju obývačku či spálňu oživiť doplnkami, nemali by ste chýbať na najkomplexnejšej prehliadke nábytku. Pod jednou strechou nájdete všetko, čo z vášho domu či bytu urobí skutočný domov.

Mix štýlov pod jednou strechou

V Inchebe nájdete kompletné vybavenie pre vaše bývanie - nábytok a doplnky do obývacích a detských izieb, spální, predsiení, kuchyne, ale aj zariadenie pre oddych a relax, svietidlá, zrkadlá, koberce, elektrospotrebiče, záhradný nábytok, vírivky a sauny. Bohatá ponuka uspokojí priaznivcov rôznych štýlov - od škandinávskeho minimalizmu, cez anglickú a francúzsku vidiecku romantiku, moderný industriálny štýl, tradičný slovenský folklórny dizajn až po luxusnú a nadčasovú klasiku. V zozname vystavovateľov tento rok nechýbajú nové značky. Nádherné expozície s nadčasovými sedačkami, ktoré zdobia aj lofty známych hotelov vo svetových metropolách, moderné kuchyne od slovenských i zahraničných výrobcov, poschodové pohovky, futuristické svietidlá a lampy, dizajnové tapety, zvlhčovače vzduchu aj radiátory – to je len zlomok z toho, čo tento rok na veľtrhu vystavovatelia ponúkajú.

V hlavnej úlohe sedačka

Dominantou nejednej domácnosti je sedacia súprava - praktická, pohodlná, funkčná. Svetové dizajnérske štúdiá z nej však dokážu urobiť klenot, ktorý bude trendový celé roky. Okúsiť môžete sedačku Bundle Sofa (STOPKA), ktorá je priam synonymom mäkkosti a ponúka úplne novú úroveň sedenia. Dizajnovou lahôdkou bude aj sedacia súprava Wing z talianskej dielne Giuseppeho Nicolettiho (MSJ), ktorá svojou pohodlnosťou a praktickosťou spĺňa požiadavky aj tých najnáročnejších. Príjemným prekvapením je nepochybne aj balík funkcií, ktoré v sebe ukrýva. Majitelia menších bytov s obmedzeným priestorom určite ocenia jedinečný koncept sedačky Bergamo (PHASE), ktorá sa dokáže premeniť na poschodovú posteľ. Získate tak dve plnohodnotné miesta na každodenné spanie pre deti i dospelých. Variabilný priestor pre celú rodinu vytvoríte aj pomocou pohovky Kombo (innovamento), ktorá je skĺbením pohodlného gauča a postele. Bonusom je úložný priestor pre všetky drobnosti. Skvelým doplnkom k sedačkám sú už nielen konferenčné stolíky, ale aj taburety v rôznych tvarových a rozmerových variáciách, v látkovom, kožušinovom či koženom prevedení.

Zaspávajte ako na obláčiku

Na Moddome nebude chýbať ani bohaté zastúpenie postelí, ktoré vás svojou kvalitou, výplňou a dizajnovým prevedením prenesú s ľahkosťou do krajiny snov. Keďže každý človek v priemere prespí tretinu svojho života, cieľom postelí s dlhoročnou zárukou je zaručiť svojmu majiteľovi dokonalý spánok. Na veľtrhu sa predstaví najstarší výrobca postelí na svete – švédska firma Hästens (HOLLEX). Postele z ich dielne obsahujú len čisté konské vlasy, vlnu, bavlnu, ľan a drevo z borovíc vypestovaných na severe Švédska. Návštevníci Moddomu si budú môcť vyskúšať niektorý z modelov v typickej bielomodrej kocke. Dizajnéri postele Honore Superior (FINES) sa zase pohrali  s jej čelom, ktoré sa vďaka svojej hrúbke dá využiť ako polica na mobil, nočnú lampu alebo knihu. Nemenej dôležitá je kvalita matraca. Na veľtrhu si môžete vyberať zo širokej ponuky; napríklad matrac Rembrandt (WESTIERI SLOVAKIA), ktorý disponuje luxusnými prírodnými výplňami z mohéru a srsti z angorskej kozy pre zaistenie trvácnosti, konská hriva napomáha odvádzať vlhkosť a ručne zbieraná bavlna zmiešaná so shetlandskou vlnou a vzácnou vlnou Alpaka zaistí nadštandardnú kvalitu vášho spánku. Čerešničkou je poťah z luxusného belgického damašku a ručné prešívanie.

Keby vedeli steny hovoriť...

...určite by chceli niesť krásne a nápadité vzory. Do interiéru ich môžete zakomponovať jednoducho pomocou tapiet, ale aj zeleného machu. Na veľtrhu Moddom nájdete ponuku vysoko kvalitných, eko-friendly látok a tapiet s unikátnymi i tradičnými motívmi (VAVEX 1990). Novinkou sú steny z machu (BEMOSS), ktoré vytvárajú na stenách kompozíciu zelene s použitím machu, lišajníka, rastlín a ďalších prírodných materiálov. Interiér osviežia neokukaným, moderným a sviežim štýlom.

Šmrnc stenám nepochybne dodávajú aj exkluzívne svietidlá z tých najkvalitnejších materiálov (UNILIGHT, MLD-EUROPE); stropné i nástenné lustre, stojace či stolné lampy v rôznych prevedeniach, na veľtrhu si zákazníci budú môcť vyberať zo širokej ponuky.

Dôraz na netradičný a zaujímavý dizajn kladú dnes okrem výrobcov nábytku aj výrobcovia radiátorov. Svoje steny si môžete dekorovať napríklad radiátorom HEX (GEMMY) vytvoreným zo šesťuholníkov pôsobiacich ako sieť. Zapracované sú aj vešiaky, takže okrem pútavého dizajnu radiátor spĺňa aj podmienky praktickosti. Ako moderný solitér sa hodí do rôznych typov interiérov.

Zdravý a čistý domov

Vedeli ste, že v súčasnosti trávime viac ako 90 % svojho času v interiéri, kde je vzduch dva až päťkrát horší ako znečistenie vonkajšieho ovzdušia?  Švajčiarska značka Stadler Form, ktorá sa špecializuje na skvalitnenie vzduchu v domácnosti, prináša na veľtrh riešenie v podobe čističiek vzduchu, zvlhčovača ovzdušia, vzduchových pračiek a pre vyznávačov aromaterapie difuzéry so širokou škálou esenciálnych olejov. Okrem svojej funkčnosti sa produkty vyznačujú exkluzívnym dizajnom navrhnutým svetovými dizajnérmi. Zaostávať určite nebude ani ponuka výkonných spotrebičov na čistenie podláh a kobercov.

Medzinárodný veľtrh nábytku, bytových doplnkov a interiérového dizajnu MODDOM je otvorený od 17. do 21. októbra od 10.00 do 19.00, v posledný deň do 17.00. Bližšie informácie nájdete na www.incheba.sk.

Tlačová správa MODDOM 2018

Ing. Antónia Mištaľová PR manažér/hovorkyňa

Incheba, a.s. • Viedenská cesta 3-7 • 851 01  Bratislava

M: +421 911 100 797 • T: +421 2 6727 3345 • E: amistalova@incheba.sk • www.incheba.sk