Záverečná tlačová správa Dni Vianoc 2017

Dni Vianoc ponúkli všetko pre krásne Vianoce

Incheba počas troch decembrových týždňov tradične hostila Dni Vianoc plné nápadov, dekorácií a inšpirácií. Doplnili ich pestré adventné víkendy s festivalom spoločenských hier a ponukou originálnych handmade darčekov. Pre deti bol k dispozícii kútik detskej pošty, kde mohli napísať list Ježiškovi a podeliť sa s ním o svoje želania, či pútavý víkendový program na vianočnom pódiu. Návštevníci si tak v predvianočnom zhone mohli pod jednou strechou nielen oddýchnuť, zabaviť sa, ale aj výborne nakúpiť.

Denne takmer tristo predajcov ponúkalo tisíce nápadov a inšpirácií, čím potešiť svojich blízkych – v širokom sortimente od praktických výrobkov do domácnosti, cez oblečenie, kabelky, elektroniku, kozmetiku, knihy, gurmánske výrobky, hračky, náradie, šperky či bižutériu vyberať bolo možné pre každého člena rodiny.

Adventné víkendy obohatili zaujímavé aktivity. Prvý decembrový víkend - 2. a 3. decembra patril festivalu spoločenských hier HRAtislava. Dospelí i deti sa mohli celú sobotu a nedeľu zahrať viac ako 1 500 hier z celého sveta. Nechýbala zóna hlavolamov, zóna domina, komixový kútik, HRYzbička, „Slovenská ulička“ plná herných noviniek a prototypov a úplnú novinku – hru Rozprávkari v sobotu 2.12. pokrstil herec Lukáš Latinák.

Vianočné handmade víkendy boli jedinečnou príležitosťou nakúpiť originálne a tradičné slovenské vianočné darčeky a ozdoby z dielní slovenských autorov, remeselníkov a výrobcov  - šperky s modrotlačou, mydlá, kabelky, bábiky zo šúpolia, háčkované a pletené výrobky, konopné i levanduľové produkty, textilné doplnky z modrotlače a folklórnej stuhy, drevené dekorácie alebo jedinečné doplnky do domácnosti, ktoré v nákupných centrách nenájdete. Niektoré z tradičných remesiel si návštevníci mohli aj vyskúšať, ako napríklad  hrnčiarsky kruh, a odniesť si tak na pamiatku vlastný hrnček či mištičku.

Počas všetkých troch vianočných víkendov podujatie dopĺňal aj pestrý sprievodný program na vianočnom pódiu, deti sa tak mohli zabaviť pri tanečno-divadelných predstaveniach, hudobných vystúpeniach, či vianočných rozprávkach.

Antónia Čermáková Mištaľová

E: amistalova@incheba.sk