Veľtrh nábytku Moddom ukázal nadčasové kúsky a inteligentný nábytok

V nedeľu sa zavreli brány za 22. medzinárodným veľtrhom nábytku, bytových doplnkov a interiérového dizajnu, ktorý sa konal od 18. do 22. októbra. Na ploche 20 000 m2 sa predstavilo 225 vystavovateľov z 10 krajín (Slovensko, Česko, Francúzsko, Maďarsko, Poľsko, Slovinsko, Srbsko, Švédsko, Taliansko, Turecko). Slovenskí a zahraniční výrobcovia a predajcovia nábytku predstavili najnovšie trendy v zariaďovaní interiérov a ponúkli nábytok i doplnky rôznorodých interiérových štýlov. Ich ponuku si počas piatich dní prišlo pozrieť 57 217 návštevníkov. Súčasťou veľtrhu bola aj výstava výtvarného umenia ART venovaná voľnému a úžitkovému umeniu.

Záujemcovia o zariaďovanie mohli na veľtrhu nájsť kompletné vybavenie pre domov - veľký výber kožených i textilných sedačiek, kuchyne od slovenských i zahraničných výrobcov, nábytok do obývacích izieb,  spální a detských izieb, dizajnové a klasické svietidlá, koberce, drevené obklady a dlažby, krby, bytové doplnky a textílie, domáce spotrebiče či vírivky a sauny. Tento rok veľtrh vynikal predovšetkým nadčasovým a inteligentným nábytkom, vďaka čomu si návštevníci mohli vybrať nové kúsky do svojich domovov a poradiť sa o výbere s odborníkmi, nechýbalo ani bohaté zastúpenie výrobkov a produktov z dreva, futuristických kúskov a dizajnových doplnkov.

moddom 2017

Vo štvrtok sa na veľtrhu udeľovali Ceny Moddom vybraným expozíciám a exponátom, ktoré vynikajú svojim materiálovým a technologickým spracovaním či dizajnom. Tento rok ich získali UNIVERSE SK s.r.o. – LUNA sedačky (za kvalitné spracovanie s dôrazom na dizajn detailu sedačky MADISON v koži), LB BOHEMIA (za unikátne materiály a technológie spracovanie matraca XDURA® MILANO), DECODOM (za moderný dizajn a progresívne technologické spracovanie detailu kuchyne Tilia II), MAGNIFLEX (za využitie patentovaného tvaru ortopedicky aktívneho matraca Magnistretch), Ing. Peter Palatinus -  DREVBYT (za design a vynikajúce remeselné spracovanie kresielka PALERMO), Ing. Róbert Čvirik MOZAIKA (za kuchyňu v urbánnom štýle s použitím prírodných materiálov - kuchynská linka VENTURA  s obývacou zostavou) a cenu za kreatívnu expozíciu získala Fakulta architektúry STU v Bratislave.

Ing. Antónia Čermáková Mištaľová

F: +421 2 6241 1838