Jesenná edícia kozmetického veľtrhu INTERBEAUTY odprezentovala všetko, čo súvisí s krásou a zdravým životným štýlom. 35. medzinárodný veľtrh ponúkol desiatky kozmetických značiek, stovky produktov pre krásnu pleť, telo, vlasy i nechty, odborný sprievodný program, vystúpenia vizážistov i medzinárodné súťaže. Tradične ho sprevádzali veľtrhy ESOTERIKA a BIOSTYL zamerané na zdravý životný štýl. Celkovo sa v Inchebe predstavilo na ploche 8 000 m2 200 vystavovateľov zo 6 krajín.

Vystavovatelia priniesli množstvo produktov pre krásu pleti, tela, vlasov i nechtov – revolučné novinky i tradične obľúbené výrobky. Nezaostávala ani starostlivosť o nechty, či vlasová kozmetika. Zaujímavé produkty pre prekrytie šedín a odrastov predstavila značka Colorwin, Bionutrian odprezentoval zázrak v boji so starnutím s rybím kolagénom a milovníčky upravených nechtov sa zoznámili s absolútnou svetovou novinkou práškovou manikúrou Nugenesis. Nechýbali značky s prírodnou kozmetikou ako Original Atok a Havlíková přírodní apotéka; z dekoratívnej kozmetiky ukázali farebné palety výrobkov značky GOSH, AVON, NYX PROFESSIONAL MAKEUP, Coty, či Stay Unique. Novinkou bola aj slovenská značka Mark face and body s bohatou ponukou sprchových pudingov a kávových peelingov pre telo a tvár.

Tradične veľtrh sprevádzali súťaže špičkových odborníkov. Priamo pred očami návštevníkov sa uskutočnili Majstrovstvá SR a Medzinárodné majstrovstvá v manikúre prírodných nechtov, Majstrovstvá SR v make-upe, súťaž v nechtovom dizajne Stiletto, Vizáž roka 2018, kadernícky Oscar Zlaté nožnice, Barber Battle a Medzinárodný festival v aplikácii umelých mihalníc

Veľtrh skrášlili aj hviezdy sociálnych sietí; návštevníčky mohli stretnúť a inšpirovať sa prácou známych „vizážistických tvári“ z instagramu ako Lucia Lucid Sládečková, Zuzana Šutjaková, Adriana Loj, Niky Rich, Denisa Denuuusik Strapková, Lussimakeup, Beauty by Adela, Micha.Ella Art, Bernie Makeup a Heňka z koliby. Vizuálnou baštou však bola nepochybne aj Body painting exhibition s témou Cirkus. V sobotu na veľtrh dorazili aj Akčné ženy; celý deň bol vyhradený témam ako podnikanie, zdravie, móda, krása. Na pódiu sa predstavili napríklad podnikateľka roka 2017 Oľga Busso, lektorka tvárovej jógy Zuzana Ondrisová, mama 8 detí, podnikateľka, módna dizajnérka a autorka Nika Macinská či bývalá misska, mama a nutričná poradkyňa Mirka Luberdová.

Veľtrhy ESOTERIKA a BIOSTYL okrem množstva produktov v biokvalite priniesli zaujímavé prednášky odborníkov na medicínu, psychológiu a osobný rozvoj, pričom nechýbali ani témy tajomna a mágie.

Ing. Antónia Mištaľová

M: +421 911 100 797