Potešte svoje chuťové poháriky na veľtrhu Danubius Gastro

V termíne 24. – 27. 1. 2013 sa uskutoční 20. ročník veľtrhu Danubius Gastro, na ktorom sa prezentujú produkty a služby gastronómie, potravinárstva a hotelierstva. Ide o rozhodujúce podujatie v tejto oblasti na Slovensku i v rámci stredoeurópskeho regiónu. Jubilejný ročník prinesie mnoho sprievodných programov – niektoré z nich majú už viac ako 10 ročnú tradíciu, no pribudnú aj nové.

Z tých tradičných je potrebné spomenúť 14. ročník výstavy jedál a cukrárskych výrobkov Poézia v gastronómi, 11. ročník ST. NICOLAUS CUP 2013, 7. medzinárodnú súťaž Bratislavský rožok, či baristické súťaže.

Prvýkrát uvidíme METRO Kuchársky päťboj, METRO Top gastro tím, súťaž žiakov 2. – 4. ročníka odborných kuchárskych škôl a Diskusné fórum Slovenské farmárske potraviny – tradícia, kvalita a rozvoj regiónov.  Posledný spomínaný program prinesie diskusiu s tými, ktorých poľnohospodárska výroba priviedla aj k výrobe potravín. Spotrebiteľov  lákajú tradičnou chuťou, kvalitou a regionálnym pôvodom. Vyhýbajú sa potravinovým škandálom a zatiaľ aj umiestňovaniu produktov na pultoch obchodných reťazcov. Tradičné výrobky ponúkajú vo svojich vlastných predajniach alebo  v penziónoch.

Novinkou je „Pekárska výstava“ v hale D2, kde sa budú prvý raz v širšom zastúpení prezentovať dodávatelia pekárskych surovín a technológií, ale aj samotné pekárne. Okrem odborných pekárskych súťaží budú si môcť bežní návštevníci vyskúšať pečenie Bratislavského rožka a ochutnať i vyhodnotiť výrobky z rôznych pekární.