Cesta za gastronomickými zážitkami a trendmi

Prezentácia najnovších gastronomických trendov, potravín, kávy a vína z celého sveta; ukážky kuchárskych, pekárskych a cukrárskych zručností profesionálov i amatérov, ponuka vybavenia do gastronomických prevádzok a zariadení do reštaurácií a hotelov bude od 26. do 29. januára náplňou prestížneho veľtrhu gastronómie Danubius Gastro. V poradí 24. ročník podujatia doplní 17. ročník výstavy strojov a technológií pre obchody Exposhop a 16. ročník výstavy obalových materiálov a baliacej techniky Gastropack. Danubius Gastro je v tomto roku najväčší od roku 2009, čo svedčí o rastúcom záujme o oblasť gastronómie.

Danubius Gastro sa za 24 rokov fungovania vyprofiloval na rozhodujúce podujatie vo svojom segmente nielen v domácom prostredí, ale aj v stredoeurópskom regióne. Zároveň ide o jediný gastronomický veľtrh v regióne s pozitívnym vývojom, ktorý tento rok zaznamenal oživenie v oblasti gastronomickej techniky a nárast vystavovateľov z oblasti technológií a vybavenia do hotelov, reštaurácií a kaviarní. Návštevníci z radu odborníkov na veľtrhu nájdu profesionálne riešenia pre oblasť hotelov, reštaurácií, penziónov, kaviarní a vendingu, pričom nechýbajú moderné technológie pre potravinársky priemysel. Širokej verejnosti ponúka Danubius Gastro možnosť spoznať nové potraviny, kombinácie chutí a kulinárske postupy.

Hlavným partnerom Danubius Gastro je rovnako ako počas predchádzajúcich dvoch ročníkov spoločnosť Kaufland Slovensko. Vo svojej expozícii návštevníkom priblíži svoju privátnu značku potravín K-Classic, ktorú zákazníci zvolili za najdôveryhodnejšiu vlastnú značku na Slovensku.

Prezentáciu technológií a potravinárskych výrobkov doplní atraktívny sprievodný program, v ktorom sú obsiahnuté všetky oblasti gastronómie. Tradície budú zastúpené prostredníctvom 11. ročníka súťaže O najlepší bratislavský rožok, ktorú pripravili Cech pekárov a cukrárov regiónu západného Slovenska a Rada pekárov Slovenska. Súťažiť sa bude aj o najlepšie umelecké dielo z cesta na tému „Prostredie, v ktorom žijem“ a výrobok z lineckého cesta. V expozícii METRO Cash & Carry budeme svedkami 5. METRO HoReCa päťboja juniorskej súťaže žiakov odborných škôl a hotelových akadémií v individuálnych zručnostiach a v tímovej príprave menu. Inšpiratívnou prehliadkou kuchárskych a cukrárskych zručností bude výstava jedál a cukrárskych výrobkov Poézia v gastronómii. Návštevníci sa môžu tešiť aj na súťaž vo varení naživo Danubius Gastro Cup 2017 v odbore cukrár junior a cukrár senior. Mladí baristi z odborných škôl z celého Slovenska predvedú svoje schopnosti v príprave kávy v súťaži Slovak Barista Cup, ktorá sa uskutoční v Kávovom mestečku v hale B0. V rámci mestečka návštevníci spoznajú rôzne druhy kávy a postupy jej prípravy v domácom prostredí (french press, aeropress, chemex, džezva), pričom sa sami budú môcť na chvíľu stať profesionálnymi baristami počas pripraveného workshopu pre verejnosť. Barmani pre zmenu ukážu svoje majstrovstvo v 3. ročníku súťaže Master Cup 77. Tajomstvo miešania drinkov návštevníkom prezradia najlepší svetoví baristi počas exhibičnej prezentácie drinkov miešaných vo svetových baroch a reštauráciách. Počas veľtrhu tiež budú odovzdané prestížne Ceny Danubius Gastro najlepším exponátom, ktoré vybrala odborná porota. Návštevníci budú môcť spoznať aj kulinársku atmosféru troch krajín – Slovenska, Talianska a Kuby – v sprievode tanečníkov a hudobníkov z rôznych kútov sveta.

Veľtrh Danubius Gastro je otvorený od 26. do 29. januára 2017. Prvý deň a druhý deň do 13:00 je vyhradený pre odbornú verejnosť. Každá vstupenka je žrebovateľná o hodnotné ceny – poznávací zájazd do Číny pre 2 osoby od CK ESO, exkluzívny zájazd na Srí Lanku pre 2 osoby od CK BUBO, a 10 poukážok v celkovej hodnote 1 000 eur na nákup v obchodnej sieti Kauflandu.

Tlačová správa Danubius Gastro 2017

Pre viac informácií kontaktujte:

Martina Macková
Hovorkyňa
M + 421 911 100 726
T  + 421 2 6727  3345